Eloszka 🙂 
Wiemy, że ciekawi Was co jemy z Asią. Jak połączyć ketozę z paleo? Ja węglowodanów w zasadzie wcale nie jem, Asia za to lubi węglowodany. Zwłaszcza jej ukochane jabłuszka – Biskupy (czyli Boskopy :p ). Sprawa jest prosta, jemy w zasadzie wszystko to samo, ale Asia dokłada sobie węglowodanów w ciągu dnia, czy to jedząc jabłka, czy kompot od kochanej teściowej, czy chleba gryczanego z fermentowanej gryki.
Dziś jemy metkę tatarską z warzywami i z sosem vinaigrette Z góry posypałem naszymi chrupiącymi keto grzankami
Składniki naszego szybkiego śniadania to:
- 500 g cukinii
- 1 papryka
- kilka pieczarek
- 2 łyżki tłuszczu (dałem smalec z gęsi)
- kilka liści sałaty zielone/czerwone
- kilka pomidorków koktailowe
- 3-4 kiszone ogórki
- kilka rzodkiewek
- 500 g metki tatarskiej (kupując szukajcie takiej z jak najlepszym składem, im mniej ma składników, tym lepiej)
- kilka łyżek keto grzanek
- kilka łyżek sosu vinaigrette
Robimy:)
- cukinię obieram, usuwam środek – miąższ i pestki, kroję byle jak (kostka, paski, wszystko jedno)
- paprykę na pół, usuwam gniazdo nasienne, kroję paprykę jak cukinię
- pieczarki kroję w paski lub na ćwiartki
- rozgrzewam smalec z gęsi na patelni
- wrzucam wszystko i podsmażam przez 4-5 min
- przekładam na półmisek
- obok kładę sałatę, pomidorki przekrojone na pół, ogórki pokrojone w paski lub kostkę, rzodkiewki pokrojone w plastry
- na wierzchu kładę metkę, posypuję grzankami
I jemy 🙂
Miłego dzionka!
Paweł