Lebera z sałatką i keto grzankami

Eloszka 🙂

Dziś ulubione śniadanie wszystkich zabieganych ludzi, czyli robimy śniadanie w 5 minut 🙂 Żeby mieć szybkie, pyszne śniadanka, najbardziej potrzebna jest DOBRA ORGANIZACJA. Lebera z sałatką i keto grzankami jest takim naszym szybkim śniadaniem. Otwieramy lodówkę, wyjmujemy 3 litrowe pudełko z przygotowaną sałatką (3-4 dni spokojnie może stać w lodówce). Bierzemy litrowy słoik z sosem vinaigrette (spokojnie tydzień może stać w lodówce). Wykładamy pudełko z keto grzankami (to w zasadzie bezterminowo, można mrozić, trzymać w lodówce i 2 miesiące i się nic nie dzieje). No i oczywiście lebera, czyli wątrobianka (z sklepu lub od “wuja Zbyszka”).

Tu ciekawostka, jak większość z Was wie, u nas w domu Asia nie musi gotować, na zasadzie:

– albo Ty jesteś w kuchni, albo ja :p

Ale zapasy sałatek i sosy robi właśnie Asieńka, więc nie jest to jakaś wielka filozofia 🙂 Tym razem zrobiła na bazie kapusty pekińskiej. Co prawda na działce sałata jeszcze rośnie (piękny mamy listopad, że warzywa jeszcze mogą być z ogródka! 🙂 ) ale fajnie sobie zmienić czasem główny składnik sałaty 🙂
Miłego dzionka
Paweł

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*