Siema! Łapcie przepis 

Kaczka pieczona w cebuli
takie rarytasy tylko w kuchniach 8 ***** *** 


Mógłbym się wymądrzać jak to przepis znaleziony w almanachach kulinarnych z zeszłego wieku znalazłem, ale prawda jest inna
jak zwykle najlepsze rzeczy powstają przypadkiem 


Przed świętami dostałem zamówienie na pasztet z kaczki dla chorego dziecka. Pasztety robiłem wieprzowe i tak mi ta kaczka nie leżała. Czasu też nie miałem. Wziąłem więc mięso do domu żeby je przygotować do pasztetu. Ale ani czasu ani za bardzo nic nie miałem do tej kaczki. Stwierdziłem że i tak będę poprawiał i uszlachetniał masę na pasztet to tylko obronione termicznie mięso potrzebuje. Mam “w darze” staaaaaarą prawdziwą brytfannę i jej użyłem. Efekt był taki, że musiałem sobie ręce związać żeby nie zjeść tego co wyszło, takie dobre, szybkie (w sensie przygotowania) i bezproblemowe 

A robi się to tak:
















Dodatki?
Ja zagryzałem kaczkę kiszonym ogórkiem bo nic innego w domu nie miałem 

W domu w zasadzie nie mam przypraw ani za bardzo nawet garnków
aż by się chciało powiedzieć “szewc bez butów chodzi” lub “kucharz chodzi głodny”. Po prostu wszystko wyniosłem do lokalu Wypiekarni Smaku bo tam spędzam w zasadzie większość życia
i tam mnie możecie znaleźć i spróbować jak naprawdę smakują rzeczy które robię 🙂

