Golonka z wolnowaru

Cze艣膰 馃檪
Ja jestem do艣膰 monotematyczny, jak wejd臋 w jakie艣 mi臋so, to jem je w k贸艂ko. Tak mam teraz z jeleniem :p Codziennie a to tatar, a to burger, a to stek. Wi臋c 偶eby nie by艂o nudno, nie b臋d臋 Wam co chwil臋 wrzuca艂 “rogaczy” i dlatego dzisiaj 艢WININA!
Golonka to fajna rzecz, niekt贸rzy maj膮 problem, bo
gotuj膮, gotuj膮 i jest twarda, albo pekluj膮 i jest fest s艂ona. Same problemy! Olaboga!
A rozwi膮zanie jest banalnie proste 馃檪
Golonka mo偶e si臋 robi膰  SAMA.
Jak? Szybko :p
– o godzinie 22.00 bierzemy 2-3 golonki
– lekko solimy, pieprzymy
– wk艂adamy do wolnowaru
– wlewamy szklank臋 zimnej wody z kranu
– przykrywamy pokrywk膮
– w艂膮czamy wolnowar na opcj臋 “low”
– wstajemy o 6.30, wy艂膮czamy wolnowar, robimy sobie kaw臋 i zaczynamy dzie艅
Nie podnosimy pokrywki i zostawiamy tak, niech sobie le偶y a偶 wystygnie.
Je艣li jesz samotnie takie smako艂yki (bo reszta rodziny wrzeszczy: Fuuuj! b艂eee!) to wyjmij jedn膮 zimn膮 golonk臋 z wolnowaru, we藕 wlej do garnka troch臋 p艂ynu z golonek, przykryj garnuszek pokrywk膮 i podgrzej sobie, sw贸j  WYBORNY  posi艂ek 馃檪
Ja jad艂em z og贸rkami kiszonymi, w zasadzie to mog臋 je艣膰 golonk臋 bez niczego, troch臋 j膮 poma偶臋 musztard膮 lub krzanem i wystarczy 馃檪 Na pyry szkoda miejsca w 偶o艂膮dku 馃榾
Mi艂ego dzionka!
Pawe艂

Leave a Comment

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *

*