Sma偶one sowy z pyrami

Cze艣膰 馃檪
Lubi臋 jesie艅, a Ty?
Dlaczego? Bo s膮 grzyby <3 馃檪
Wczoraj w Opolu,  wracam sobie z biura do domu. Id臋, id臋, id臋 (daleko nie mam :p 12 min spacer) A pod domem siedzi dw贸ch lekko chwiej膮cych si臋 waszmo艣ci贸w i na kawa艂ku kartonu le偶膮 przed nimi sowy.
O! nawet nie
trzeba nigdzie i艣c, zobaczymy ile sobie 偶ycz膮 i czy to faktycznie sowy, czy muchomorki :p
– Szanowni panowie, ile sobie liczycie za sow臋?
– Kierowniku!, jak dla Ciebie, to bierz pan wszystkie za 5 z艂, bo tyle nam do wina brakuje i wreszcie b臋dziemy mogli p贸j艣膰
Cz艂owiek nie jest taki, 偶eby p贸艂 torby s贸w za 5 z艂 nie wzi膮膰 :p
M贸wi臋, do Tygrysa, dzi艣 na kolacj臋  pieczone pyry i sowy duszone na smacu <3 (bo jemy w臋glowodany na noc, tak jak IO lubi)
Jak zrobi艂em?  Szybko :p
Pyry:
– wyszorowa艂em, pokroi艂em w kawa艂ki, wrzuci艂em do miski, da艂em troch臋 lu藕nego smalcu, soli, pieprzu i rozmarynu. Na blach臋 i do piekarnika 200 st.C na 30 min

Sowy:
– rozgrza艂em 3 艂y偶ki smalcu na patelni, porwa艂em kapelusza na p贸艂 lub na 膰wiartki. Sma偶y艂em po 2 minuty z ka偶dej strony. Lekko posoli艂em i popieprzy艂em
Prosto, szybko, zajebi艣cie  SMACZNIE!
Mi艂ego dzionka 馃檪
Pawe艂

Ps. Mam nadziej臋, 偶e dzi艣 te偶 b臋d膮 zbiera膰 na wino :p

Leave a Comment

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *

*