Potrzeba dla 1 osoby :
– kiełbasa ( albo dwie :] )
– pomidorek 1szt
– ogórek zielony 1/2 szt
– rzodkiewka 3 szt
– papryka 1/2 szt
– cykoria – kilka liści
– dip z avokado ( z TEGO przepisu )
– cebula czerwona 1/4 szt
Wykonanie :
– zagotować wodę w garnuszku i ostrożnie włożyć kiełbasę, gotować na małym ogniu 10 minut
– z pomidora odciąć wierzch , łyżką wydrążyć środek i nałożyć sos z avokado
– resztę warzywek pokroić i ułożyć na talerzu jak kto potrafi
uwagi :
– jest to typowe śniadanie jakie robię dla Asi 🙂
– porcja jest mała bo jedząca jest mała :p ( dla Pawła jest podwójna porcja )
– sałatka jest owinięta plastrami ogórka , obieraczka do warzyw można pociąć wzdłuż na plastry i owinąć wokoło sałatki
– w tesco można kupić takie metalowe pierścienie , wykładam pierścień w środku plastrami ogórka , nakładam sałatkę i delikatnie zdejmuję pierścień