Dzisiaj boczek z dzika z wolnowaru 馃檪 W zasadzie to taka piecze艅 wychodzi. Kiedy艣 robi艂em tak boczek wieprzowy, bach! w ca艂o艣ci do wolnowaru, dekiel na g贸r臋 i heeej! przygodo!
Boczek z dzika jest za to zuuuupe艂nie inny. Przede wszystkim jest chudy. W zasadzie to chyba kark贸wka wieprzowa jest bardziej t艂usta ni偶 boczek z dzika. Spokojnie mo偶na by
go zmieli膰 i mie膰 zajebiste klopsy 馃榾
Po zrobieniu te troch臋 t艂uszczu kt贸re tam jest wycieka i w og贸le mamy chud膮 fajn膮 szyneczk臋.
Ja jem g艂贸wnie na zimno, bo szykuj臋 sobie i Asi do pracy porcje takiego mi臋siwa jako dodatek do wszelkiego rodzaju sa艂atek. Ale taki na ciep艂o te偶 jest fajowy, rozp艂ywa si臋 w ustach.
Lubi臋 w dziczy藕nie to, 偶e nie trzeba specjalnie jej przyprawia膰, to mi臋so samo w sobie ju偶 pachnie. Troch臋 soli, pieprzu, hop! do wolnowaru i czekamy a偶 si臋 samo zrobi 馃檪
Potrzeba na 4 porcje:
Uwagi:
M贸j boczu艣聽z dzika w艂a艣nie si臋聽sko艅czy艂 robi膰 w wolnowarze ale niestety troch臋 go przesoli艂em 馃檨 Da si臋聽to jako艣聽uratowa膰?
ja odgrzewam to w nast臋puj膮cy spos贸b. Po zrobieniu i wystudzeniu, wk艂adam do lod贸wki. Na drugi dzie艅 kroj臋 z porcj臋. Bior臋 r贸偶ne warzywa, kroj臋, podsma偶am. Dorzucam mi臋so, wlewam 1/3 szklanki wody i dusz臋. Jak masz za s艂one mi臋so, to po prostu tego ju偶 nie s贸l 馃檪
Dzi臋ki 馃檪 pr贸bowa艂em tego dzisiaj rano i t艂uszczyk rozp艂ywa si臋 w ustach ale samo mi臋so jest do艣膰 suche. Czy u Ciebie te偶 takie wychodzi? Pr贸bowa艂em na zimno. Na razie zrobi艂em tak, 偶e podzieli艂em to na dwie cz臋艣ci i zamrozi艂em. W sumie mia艂em 1,3kg boczku z dzika. Cz臋艣膰 mo偶e zrobi臋 z warzywami tak jak piszesz a cz臋艣膰 mo偶e przerobi臋 na pasztet.
dzik jest chudy. Ja boczek z dzika miel臋 i normalne kotlety mielone z tego mam :p bo mimo, 偶e boczek, to chudsze od kark贸wki wieprzowej :p
呕eberka z dzika te偶 takie s膮, w zasadzie samo mi臋so 馃檪