Post dzie艅 29

Cze艣膰 馃檪
Jak to mawia m贸j brat Marek “ci臋偶ko jest lekko 偶y膰”

Prowadzenie warsztat贸w kulinarnych przy jednoczesnym  po艣cie warzywno owocowym to ciekawe
prze偶ycie :p W zasadzie bardziej ciekawe by艂o dla kursant贸w naszego warsztatu z gotowania :p
Ja ju偶 kilkukrotnie opowiada艂em/pisa艂em, 偶e to dla mnie 偶adna nowo艣膰. Podczas poprzednich trzech przeprowadzonych post贸w pracowa艂em w “normalnej” restauracji hotelowej i gotowa艂em wszystko i da艂o si臋 prze偶y膰 馃檪 Teraz owszem, mam pro艣ciej, bo moim g艂贸wnym miejscem pracy jest biuro, gdzie pisz臋 przepisy i szykuj臋 materia艂y min. do ajwenowskiej aplikacji.
Dlatego te偶 bardzo 艂adni mi pachnia艂o gotuj膮ce si臋 z ka偶dej strony mleczko kokosowe, Czy sma偶one kotlety z sarny i wieprzowiny :p
Przyznam, 偶e przy porcjowaniu szynki z wolnowaru mia艂em ochot臋 obliza膰 n贸偶, tak mi to apetycznie wygl膮da艂o. Podobnie mia艂em przy szynce z szynkowaru, ale zamiast tego zagryza艂em jab艂uszka 馃檪
Uczestnicy m贸wili mi, 偶e jestem masochist膮 a post, kt贸ry przeprowadzamy z Asi膮, to tortury.
Oj tam, oj tam. Da si臋 prze偶y膰, Asi臋 wola艂em ze sob膮 do szko艂y gastronomicznej jednak, na wszelki wypadek nie zabiera膰. Powiedzia艂em jej, 偶e lepiej, 偶eby zosta艂a w domu. Ona gorzej znosi widok i zapach pysznego jedzonka :]
My艣l臋, 偶e najbardziej by cierpia艂a, w momencie kiedy ka偶dy robi艂 sobie kaw臋 z spienionym mlekiem kokosowym, a p贸藕niej deserki w postaci koktajlu kokosowego i deserku bor贸wkowego z nasionami chia.
Makaron warzywny w sosie arrabiata wygl膮da艂 prawie jak D膮browskiej, tylko lepiej pachnia艂, sma偶ony na smalcu z w臋dzonym boczusiem … ehhh .
Mnie jednk najbardziej 艣lina lecia艂a na koniec, kiedy uczestnicy warsztat贸w szykowali tatar z dziczyzny.
Ale co ciekawe, nie by艂em tego dnia w og贸le g艂odny, mimo tych wszystkich wspania艂o艣ci, kt贸re woko艂o mnie ludzie gotowali, zjad艂em tylko kilka jab艂ek i wieczorem misk臋 og贸rk贸w ma艂osolnych
Tak偶e 5 jab艂ek to jakie艣 450 kcl + 150 kcl z og贸rk贸w ma艂osolnych
Je艣li chcecie si臋 te偶 tak pobawi膰 w gotowanie i czego艣 nauczy膰, to z przyjemno艣ci膮 zapraszam ju偶 10 wrze艣nia  馃檪 Zapisy pod tym linkiem:
http://www.ajwendieta.pl/szkolenie/warsztaty-kulinarne-pawlem-jackowskim/
Cena 199 z艂 za dzie艅

Piecze艅/szynka z kark贸wki z wolnowaru 

Szynka z sarny z szynkowaru 

Kotlety wieprzowo warzywne i z dziczyzny, z sa艂atkami i sosami 
Szynki z sarny z r贸偶nymi sosami na sa艂acie
Tatar z dziczyzny 

Leave a Comment

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *

*