Warzywny oddech poświąteczny

Dla jednej osoby :

– mała cukinia
– 1 pomidor
– garść kiszonej kapusty
– pół białej rzodkwi
– sól, pieprz
– świeża bazylia
– 2 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie :
– warzywa umyć
– pomidor pokroić w plastry
– cukinie obierać obieraczką do warzyw , żeby powstawały wstążki
– biała rzodkiew tak samo obieraczka do warzyw pokroić
– ułożyć warzywa  jak kto potrafi razem  z kapustą kiszoną
– posolić , popieprzyć
– położyć kilka listków bazylii
– polać oliwą z oliwek

Uwagi :
– warzywa można pokroić jak kto umie , jak nie masz obieraczki do warzyw ( kup koniecznie ! to tylko kilka złotych ) , to możesz nożem pokroić , albo i zetrzeć na tarce

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*