Gruszki w czekoladzie kokosowej

Potrzeba dla 2 osób :
– dwie  gruszki
– 1 łyżka  dobrej jakości kakao , np. “Wedel “
– 2 łyżki masła klarowanego 
– 2  łyżki tłuszczu kokosowego
– kilka kropli aromatu waniliowego
– 1/4 łyżeczki  stewii w proszku

wykonanie :

– trzeba zrobić mleko kokosowe( przepis TU) , włożyć je na noc do lodówki . Rano zebrać tłuszcz który się zestalił na powierzchni
– w garnku rozpuścić tłuszcz kokosowy
– dodać masło klarowane
– dodać kakao , wanilie i stewie
– mieszać aż się wszystko połączy , jak uważacie ze jest za rzadkie to dajcie trochę kakao, jak jest za luźne to odrobinę mleka kokosowego dolejcie
– gruszkę pokroić w kawałki , wrzucić do garnka z czekolada , pomieszać i widelcem wyjmować na talerzyk
– posypać prażonymi migdałami ( z przepisu TU )
-włożyć na pół godziny do lodówki
– jeść :]

Uwagi :
Pozostałe mleko, po zebraniu tłuszczu , spokojnie można wypić/ zrobić kawę , będzie mniej tłuste po prostu i odrobinę szare

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*