Sałatka warzywna z majonezem z oliwy z oliwek

potrzeba na 2 porcje

3 garści zestawu podstawowego warzywnego
2 jajka
1/2 papryki
2 ząbki czosnku
pół pęczka zielonej pietruszki ( ale nie musi być :p )
sol , pieprz
1 czubata łyżka majonezu z oliwy z oliwek ( przepis TU )

– jajka ugotować na twardo – czyli z 13 minut gotować w wodzie z solą
– warzywa pokroić w małe kawałki
– czosnek obrać i posiekać drobno , albo wycisnąć przez praskę do czosnku
– paprykę pokroić w kosteczkę
– jajka obrać i pokroić w kostkę
– zielona pietruszkę opłukać pod zimną wodą z kranu , otrzepać z wody i posiekać drobno
– wszystko wrzucić do miski
 – dodać majonez
– dosolić trochę , popieprzyć , zamieszać
– spróbować i ewentualnie dodać soli i pieprzu jak będzie za mało

do takiej sałatki daje Asi jedna kiełbasę gotowana , a sobie dwie :]
Wodę z kiełbasy  ZOSTAWIAMY i używamy później do zup ( np. dolewam trochę tej wody do kapuśniaku,buraczkowej , czy innej gdzie smak wędzonki będzie mi pasował )

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*