Panierka paleo

Potrzeba :
– 3 szklanki siemienia lnianego
– 2 szklanki obranych nasion słonecznika
– 1 szklanka migdałów
– maszynka do mielenia mięsa

Wykonanie :
– nasiona wymieszać w jakiejś misce
– uszykować maszynkę do mięsa
– powoli wsypywać mieszankę
– zmielić i zamieszać

po zmieleniu zostawić na godzinę  żeby lekko panierka odetchnęła i przesypać do szczelnego naczynia , np słoika

uwagi :
– jeśli migdały kupiliśmy nieobrane to trzeba je  najpierw obrać . Migdały wsypać do rondelka  , zalać wrzątkiem , tak żeby je zakryło. Przykryć pokrywką , poczekać 5 minut. Odcedzić wrzątek , zalać migdały zimną wodą i po kolei każdego migdała wyciskać palcami ze skórki ( łatwo schodzi ) . Potem odłożyć na sitko żeby woda odciekła , a następnie wysypać na ręcznik papierowy żeby wchłonął resztkę wody , żeby migdały mielić suche

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*