Post 23-24

Siemanko!
Asia zapragnęła pobawić się w kuchorza :p

Mówi do mnie, że ona będzie dziś gotować makaroniki. No dobra, to w końcu banalnie

proste jak się ma spiromat. Tak samo jak się przekonali o tym Ci, którzy przyszli na warsztaty kulinarne “Paleo dla opornych” 🙂
Dostała tarkę spiralną, kilka cukinii i kalarepę i fruuuu kołowrotkiem pokręciła i makaron jest. Stoi dumna i zadowolona. Pytam z czym ma zamiar to zjeść, bo póki co to nadal ma surowe warzywa, tyle że ładnie pokrojone :d Zlitowałem się i zrobiłem sos marchewkowy. Do garnka dwie pokrojone cebule, 2 obrane pokrojone marchewki, łyżka wegety, 2 szklanki wody, gotowanie 30 min, miksowanie blenderem, trochę soli i pieprzu i estragon i sos gotowy.
Do gorącego sosu poleciłem Asi włożyć jej makaron, zamieszać, potrzymać minutę pod przykryciem i nakładać na talerze.
Na drugi dzień analogicznie zrobiłem jej sos brokułowy (Asia uwielbia brokuły). Do garnka 2 obrane, pokrojone cebule, pół brokuła pokrojonego w kawałki, 2 ząbki czosnku,  pół litra wody, gotowanie 20 minut, sól, pieprz i miksowanie blenderem. Do popicia soczek marchewkowy i pełnia szczęścia 🙂
Jak się czujemy? Jak mówił Czesio z  bajki “Włatcy móch” –   ZAJEBIASZCZO! 🙂
Co prawda, obojgu spodnie nam z tyłka spadają i zaczyna nam być widać kości, ale fizycznie jest super. Asia już tak nie marudzi, bo jeszcze w pamięci ma te kilka dni na wodzie i cieszy się, że w ogóle cokolwiek jej daje do jedzenia :p
Ja na siłowni mam coraz więcej siły i coraz lepiej mi się ćwiczy. Także “coco-dżambo” i do przodu! 🙂
A! co z głodem? w ogóle nam się nie chce jeść. Mi za to coraz bardziej jabłka smakują, lubię twarde, chrupkie i lekko kwaskowe, zajadam się nimi niczym największym rarytasem 🙂

Dzień 23
Śniadanie
1 gotowana marchewka,1 gotowana kalarepa, 2 ogórki małosolne – około 100 kcl
II śniadanie
2 jabłka – około 170 kcl
Obiad
350 gr Makaron z cukinii i kalarepy z sosem marchewkowym – około 150 kcl
200 ml soku z marchewki – około 70 kcl
kolacja
1 grejfrut – około 100 kcl
Razem: 590 kcl

Dzień 24
Śniadanie
350 gr. Sałatki warzywnej:pomidor,ogórki małosone, cebula, czosnek, papryka, rukola – około 100kcl
II śniadanie
2 jabłka – około 170 kcl
Obiad
350 gr. Makaron z cukinii i kalarepy z sosem brokułowym – około 130 kcl
200 ml soku z marchewki – około 80 kcl
Kolacja 
1 grejfrut – około 100 kcl
Razem: 580 kcl

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*