Chłodnik kokosowy, naleśniki na słono i słodko

Cześć!
Jak się dziś stołujecie przy sobocie?
Piwko, kiełbacha z tezko na gryllu i – eeee są wakacje, pieprzę dietę :p
Czy jednak się pilnujemy ? 🙂
My dziś z Tygryskiem – Uwaga! RAZEM  zrobiliśmy kolację 🙂
Ja zrobiłem chłodnik kokosowy na botwince, a Asieńka naleśniory
gryczane bez jajek.
W wersji Tygryskowej naleśniki są z powidłami śliwkowymi od tatusia + czerwone porzeczki.
A w wersji dla insulinoopornych są z warzywami duszonymi  imitującymi makaron lub frytki:)
Jakie to warzywa są w misce?

Podsmażyłem i poddusiłem:
– 1 kalarepę
– 1 cukinię
– 1 marchew
– 1 pietruszkę
– 1 mały świeży seler
– 1 cebulę
– 2 ząbki czosnku
– łyżka koncentratu
– 2 łyżki smalcu
– sól, pieprz
– 3 gałązki bazylii

Jak zrobiłem?
– obrałem warzywa,
– pokroiłem nożem karbowanym
– podsmażyłem po kolei na patelni
– przerzuciłem wszystko do garnka
– dodałem szklankę wody z kranu
– przykryłem i dusiłem 5 minut

A Ty masz problemy z jedzeniem? Nie możesz jajek, lub jesteś na protokole AIP i nie wiesz co masz zrobić?
Przyjedź na warsztaty kulinarne do Zabrza 25 Sierpnia o godz, 17.00 

Przepis na chłodnik znajdziecie w ebooku z chłodnikami 

Przepis na naleśniki 

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*