Domowa suszona szynka na warsztaty kulinarne :)

Elo!
W najbliższą sobotę będziemy się bawić w gotowanie 🙂
Domowe szyneczki już się szykują dla uczestników warsztatów 🙂
Po co wydawać furę pieniędzy na rózne wiktuały, jak można prosto, samemu zrobić. Raz, że wiemy co jemy, dwa zaoszczędzimy trochę grosza 🙂
A jak już jesteśmy przy oszczędzaniu, to
zapraszam na mój webinar –  TANIE PALEO
Jak zawsze część rzeczy przygotowuje wcześniej, żeby uczestnicy od razu mogli spróbować co uczą się przygotowywać. Tak samo jak robiliśmy potrawy z wolnowaru, przynosiłem już gotowy produkt, żeby nie czekać 8 godzin aż się potrawa zrobi 🙂
Dlatego też przygotowuję szyneczki, żeby zacząć dzień od degustacji, a następnie każdy żeby sobie zrobił samemu.
W tym przypadku chodzi o czas potrzebny na wysychanie szynki, ponieważ trwa to około 10-14 dni
Co będziemy robić ciekawego?

  • hitem będzie oczywiście szyneczka suszona
  • domową wegetę, która wzbudza tyle zainteresowania na naszym blogu 🙂
  • porobimy musy jabłkowe 
  • kompoty
  • zielone pesto – super dodatek do mies/sałatek lub baza na szybki sos
  • ukisimy ogórki
  • domową wegetę warzywną
  • oliwy czosnkowe i pastę czosnkową
  • deser – sorbety owocowe
  • przygotujemy mieszanki warzywne – jako podzespoły do potraw 

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*