Post dzie艅 30 – do 35

Siemanko 馃檪
Kilka kolejnych dni by艂o nudnych. No, mo偶e nie do ko艅ca, bo by艂o to kilka interesuj膮cych dni 馃檪
Gotowali艣my dalej, kr臋cili艣my filmiki, robili艣my
zdj臋cia potraw.
Czyli robili艣my to co umiemy w Ajwen najlepiej – 艂膮czyli艣my teori臋 z praktyk膮 a wiedz臋 z umiej臋tno艣ciami 馃檪
Poniewa偶 gotowa艂em ca艂e dnie, to uszykowa艂em Asi zapas jedzenia.
W domu zostawi艂em garnek z leczo, drugi z kapu艣niakiem. Opr贸cz tego ugotowa艂em Asi broku艂y i kalafiory, kt贸re tak lubi. Do tego mia艂a jeszcze jab艂uszka, marchewki i mich臋 ugotowanych burak贸w.
Oczywi艣cie, Asia zawsze mo偶e do nas zajecha膰, ale nie chcia艂em jej skazywa膰 na tortury, bo przez kilka dni kilkadziesi膮t da艅 gotowali艣my. Po co dziewczyna mia艂a cierpie膰 馃檪
Przyzna膰 si臋 musz臋, 偶e sam mia艂em kryzysy, zw艂aszcza gdy robili艣my pierogi ruskie w wersji paleo. Pier贸g, jak pier贸g, ale szykowanie okrasy z zasma偶onego, pokrojonego w kostk臋 w臋dzonego boczku z cebulk膮 to ju偶 by艂a m臋czarnia … Robili艣my te偶 desery z czekolady, ciasta i wieeele innych fajnych rzeczy 馃檪
Je艣li chcecie pogotowa膰 z nami to zapraszamy 10 wrze艣nia do wsp贸lnej zabawy :). Zapisy pod linkiem
http://www.ajwendieta.pl/szkolenie/warsztaty-kulinarne-pawlem-jackowskim/

Gdy mia艂em ju偶 na co艣 przemo偶n膮 ochot臋, to zagryza艂em gotowanym burakiem i jako艣 przetrwa艂em 馃檪
Co Asia jad艂a w tym czasie? (bo ja przez te kilka dni,po prostu podjada艂em sobie warzywa podczas gotowania)

Dzie艅 30
艢niadanie:
200g gotowanego kalafiora 100g og贸rk贸w ma艂osolnych – oko艂o 60 kcl
II 艢niadanie: 
2 jab艂ka – oko艂o 170 kcl
Obiad:
350 g pomidorowego leczo z warzywami (cukinia, pomidory, marchewka, cebula) – oko艂o 110 kcl
Kolacja:
200ml soku marchewkowego – oko艂o 100 kcl
1 tarta marchew z  tartym jab艂kiem jab艂kiem – oko艂o 110 kcl
Razem: 550kcl


Dzie艅 31
艢niadanie:
300g leczo pomidorowego – oko艂o 90 kcl
II 艢niadanie: 
2 jab艂ka – oko艂o 170 kcl
Obiad:
300 g Kapu艣niaku – oko艂o 100 kcl
200 ml soku marchewkowego – oko艂o 100 kcl
Kolacja:
300 g gotowanej  marchewki z estragonem – oko艂o 100 kcl
Razem 560 kcl

Dzie艅 32
艢niadanie:
300 g kapu艣niaku – oko艂o 100 kcl
II 艢niadanie: 
2 jab艂ka – oko艂o 170 kcl
Obiad:
350 g kremu z kalafiora – oko艂o 100 kcl
Kolacja:
300g tartej marchwi z jab艂kiem 130 kcl
Razem: 500 kcl

Dzie艅 33
艢niadanie:
300g ugotowanych burak贸w na ciep艂o, pokrojonych w 膰wiartki z sol膮 i pieprzem – oko艂o 150 kcl
II 艢niadanie: 
2 jab艂ka – oko艂o 170 kcl
Obiad:
350g zupa  z patisona, cukinii, papryki i cebuli, marchewki, pietruszki i selera – oko艂o 110 kcl
Kolacja:
250 g gotowanego broku艂a 90 kcl
200 ml soku z marchewki – oko艂o 100 kcl
Razem: 620 kcl

Dzie艅 34
艢niadanie:
300g sa艂atki z tartych burak贸w z cebula i octem jab艂kowym – oko艂o 150 kcl
II 艢niadanie: 
2 jab艂ka – oko艂o 170 kcl
Obiad:
350 g zupa  z patisona, cukinii, papryki i cebuli, marchewki, pietruszki i selera – oko艂o 120 kcl
200 ml soku z marchewki – oko艂o 100 kcl
Kolacja:
300g tartej marchwi z jab艂kiem – oko艂o 130 kcl
Razem: 670 kcl

Dzie艅 35
艢niadanie:
Buraki z cebul膮 i octem jab艂kowym pokrojone w plastry i podgrzane na patelni bez t艂uszczu 150 kcl
II 艢niadanie: 
2 jab艂ka – oko艂o 170 kcl
Obiad:
350g kremu z kalafiora – oko艂o 110 kcl
200 ml soku z marchewki – oko艂o 100 kc
Kolacja:l
2 pomidory z cebul膮 i czosnkiem – oko艂o 80 kcl
Razem: 610 kcl

3 komentarze

  1. Anonimowy

    Paleo pierogi ruskie!!! Mo偶esz wrzuci膰 przepis na bloga?

  2. za bardzo nie mam kiedy, za du偶o rzeczy teraz na raz robi臋 i si臋 z niczym nie wyrabiam :p
    Ciasto to m膮ka gryczana i tapioka p贸艂 na p贸艂 + wrz膮tek i s贸l.
    Lejesz powoli wod臋 i mieszasz a偶 uzyskasz mas臋 jak modelina.
    Rozwa艂kowujesz wa艂kiem, podsypuj膮c tapiok膮 i dalej jak pierogi, wycinasz kr膮偶ki, nak艂adasz farsz i sklejasz.
    Farsz to p贸艂 na p贸艂 ugotowane i zmielone pyry i twaro偶ek ze s艂onecznika + troch臋 podsma偶onej cebuli, s贸l i pieprz i wymieszane.
    Sklejone pierogi gotuje jak zwyk艂e, czyli wrz膮tek, do wyp艂yni臋cia i hartowanie w ziemnej wodzie.
    Proste … ale ekstremalnie trudne, bo to ciasto jest nijak nie podobne do pszennego, 藕le mi si臋 lepi艂o i wa艂kowa艂o, my艣la艂em 偶e mnie szlag trafi przy robieniu. Zrobienie 40 sztuk zaj臋艂o ze 3 godziny. Nie mam zamiaru tego robi膰, mo偶e na 艣wi臋ta Asi kilka sztuk ulepie, wol臋 zje艣膰 gotowany boczek, ni偶 si臋 z tym bawi膰

  3. Pierogi ruskie to potrawa z kt贸r膮 m贸j syn si臋 nie chce rozsta膰 (chleb no problem- pierogi big problem), koniecznie musz臋 spr贸bowa膰. Dzi臋ki za przepis

Leave a Comment

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *

*