Hamburger z sarny i portobello

Potrzeba na jedną porcję:
  • rumsztyk z sarny przepis TUTAJ 
  • 2 liście sałaty
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 pieczarki portobello
  • 1/2 pomidora pokrojonego w plastry
  • 1 ogórek kiszony pokrojony w plastry
  • 2 plastry cebuli
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki smalcu
Wykonanie:
  • bierzemy pieczarki i odcinamy ogonek, tak, żeby nie było dziuru, czyli równo z kapeluszem
  • bieczarki kładziemy na desce blaszkami w dół i nacinamy delikatnie kapelusz z góry w kratkę 
  • na jednej patelni smażymy kotlet 
  • a na drugiej patelni na 2 łyżkach smalcu smażymy grzyby 2 minuty z jednej strony
  • przewracamy na drugą stronę, przykrywamy pokrywką i smażymy na średnim ogniu 2 minuty
  • pieczarki kładziemy na desce naciętą stroną w dół i nakładamy po łyżce musztardy na każdy kapelusz
  • na jeden kładziemy sałatę, pomidory, ogórka i cebulę 
  • na warzywa kładziemy usmażony kotlet 
  • przykrywamy pieczarką 
  • można przebić na wylot długim patyczkiem od szaszłyka, żeby się wszystko trzymało i nie rozjeżdżało 🙂 
Uwagi:
  • jak to jeść? ja po prostu kroję po kolei nożem i jem 🙂 tu po prostu chodzi o efekt jak to wygląda na talerzu 

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*