Baranki wielkanocne z mas艂a kokosowego

Banalnie prosta rzecz 馃檪
Potrzeba na
jednego baranka  :
– 100 g mas艂a kokosowego – z TEGO przepisu
– foremka do barank贸w

Wykonanie :
– je艣li robimy na 艣wie偶o mas艂o kokosowe to b臋dziemy mie膰 p贸艂p艂ynne . Wk艂adamy wi臋c na 10 min do lod贸wki , 偶eby lekko si臋 zestali艂o , ale na tyle , 偶eby jeszcze 艂y偶k膮 da艂o si臋 zamiesza膰 馃檪
– je艣li mamy zimne i twarde mas艂o kokosowe , to w艂o偶y膰 pojemnik z mas艂em  do pojemnika z gor膮c膮 wod膮 na kilka minut , 偶eby si臋 plastyczna masa zrobi艂a
– jak ju偶 masa kokosowa jest miekka , ale nie lej膮ca to bierzemy foremk臋
– rozk艂adamy foremk臋 baranka i na ka偶d膮 po艂贸wk臋 k艂adziemy foli臋 spo偶ywcz膮
– na obie cz臋艣ci baranka wy艂o偶onego foli膮 k艂adziemy krem kokosowy
– zamykamy foremk臋
– patrzymy ile nam wyp艂yn臋艂o masy
– je艣li na dole we wg艂臋bieniu jest jeszcze miejsce , to dok艂adamy troch臋 kremu i dociskamy palcem 
– wk艂adamy na 15 minut do zamra偶arki
– otwieramy foremk臋
– wyjmujemy ofoliowanego  baranka
– ostro偶nie odklejamy foli臋
– wielkanocny baranek gotowy :]

Uwagi :
– kremu  kokosowego na obie foremki na艂贸偶cie troch臋 wi臋cej , tak 偶eby by艂a lekka “g贸rka”

        drewniana  foremka

        beeeeeee beeeeeeeeee  !!  馃榾

Leave a Comment

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *

*