Roszponka z brukselką i jajkami w koszulkach

Potrzeba na jedną porcję :
– garść roszponki 
– 2 jajka z TEGO przepisu
– garść ugotowanych brukselek z Zestawu Warzywnego Podstawowego 
– 1 mały pomidor
– 1/4 papryki
– 1/2 avokado
– 1 łyżka pestek dyni
– kilka oliwek
– 2-3 łyżki sosu winaigrette z TEGO przepisu

Wykonanie :
– roszponkę  układamy na talerzu
– avokado obieramy i kroimy w paseczki
– paprykę kroimy jak kto chce (kostka, paski )
– pomidora  kroimy jak kto chce
– układamy wszystko na talerzu
-dodajemy brukselkę
– dodajemy ugotowane jajka
– dodajemy oliwki 
– posypujemy pestkami dyni
– polewamy sosem

Uwagi :
– brukselkę jem na zimno , smakuje mi i ciepła i zimna

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*