Roladka z dorsza z łososiem z warzywkami zasmażonymi na maśle klarowanym

Potrzeba na jedna porcje :

  jeden świeży filet z dorsza ( taki średni a  nie wielkości półmiska :p)
  kawałek świeżego łososia ( wielkości dwóch palców u reki )
  1/5 cytryny
  folia aluminiowa ( kwadrat +- 20 cm )
  sol, pieprz
  1 ząbek czosnku
  1 łyżka oliwy z oliwek
  szczypta tymianku

– nagrzać piekarnik do 180 stopni
– rozłożyć folie aluminiowa
– wysmarować na środku oliwa a oliwek
– czosnek obrać , pokroić drobno i posypać na środek
– posolić delikatnie tłustą folie sola i pieprzem
– położyć filet dorsza na środek
– na środku dorsza w poprzek położyć łososia
– posolić , popieprzyć , wycisnąć i skropić cytryna
– posypać tymiankiem
– zawijać dorsza z łososiem w rulon, zaczynając od grubszej strony dorsza
– zawinąć folie aluminiowa wokół roladki
– piec w piekarniku 25 minut

uwagi :

– nie zrobiłem żadnego sosu , bo użyłem jako dodatek do ryby warzyw z przepisu “ZESTAW PODSTAWOWY WARZYWNY“, odsmażonych na sporej ilości masła klarowanego
– można dać do tego dania sosiku dipu z avokado  z TEGO przepisu 

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*