„ Jajka ” z avokado , faszerowane łososiem wędzonym



Potrzeba na jedna porcje :
– 1 avokado
– 50 gr. łososia wędzonego
– łyżeczka kaparów
– sol ,pieprz ,Pol cytryny
– 1 pomidor
-Avokado przeciąć wzdłuż wokoło pestki na pół . Wyjąć pestkę i wyrzucić .
– łyżką delikatnie wydłubać avokado tak żeby nie uszkodzić skórki
– pomidora pokroić  na 4 części , wydłubać pestki , oczyszczonego pomidora pokroić w kostkę
– skorupki z avokado odłożyć na bok a miąsz  rozgnieść widelcem , dodać łososia , kapary , sol , pieprz, wycisnąć sok z cytryny , dodać pokrojonego pomidora , wymieszać
– do pustych skorupek avokado nakładać farsz
Uwagi :
– fajnie jakby pomidor był obrany ze skórki , ale nie jest to konieczne
– avokado szybko ciemnieje wiec jest to jedzonko do szybkiej konsumpcji , jeśli zostawicie sobie na drugi dzień  to kolor zrobi się szaro-nieciekawy

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*